KFPS Hengstenkeuring

Op 14, 15 en 16 januari 2021 zal de KFPS Hengstenkeuring plaatsvinden, echter dit keer geen volle tribunes maar thuis voor de buis te volgen. Publiek mag er helaas niet bij zijn, maar via de livestream van Omrop Fryslân is de Hengstenkeuring voor iedereen te bekijken, waar ook ter wereld. Dit steevast uitverkochte Friese paardenevenement trekt normaal gesproken bezoekers van over de hele wereld maar ook zij kunnen het evenement volgen in het Fries, Nederlands, Engels of Duits.

De Hengstenkeuring zal plaatsvinden bij het FCD in Drachten, een week later dan eerder gepland. Op 14, 15 en 16 januari kan er echter geen publiek aanwezig zijn bij de Hengstenkeuring. Het KFPS wil geen onderscheid maken tussen haar leden, vandaar dat besloten is dat het evenement zonder publiek zal plaatsvinden. Als de vergunning het toelaat zal er een uitzondering gemaakt kunnen worden voor de fokkers/eigenaren van de paarden die zich presenteren.

De Hengstenkeuring is de start van het selectieproces om een Frieze hengst stamboekhengst te laten worden. Naast de voorrondes en het clinic-programma is het hoogtepunt de keuring van de ingeschreven stamboekhengsten en het uitroepen van de kampioen op zaterdagmiddag.

Faderpaard 2019 KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots


***English***

The KFPS Stallion show takes place from 14 until 16 Januari 2021 in the FCD centrum in Drachten.

The Stallion Inspection is the first step in the selection process for a Frisian stallion to become a Approved stallion. Along with the pre-selections and clinics the absolute highlight is the inspection of registered stallions and the election of the Champion on Saturday afternoon.

Faderpaard 2019 KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots