Stilte voor de storm

Stilte voor de storm

De Centrale Merriekeuring Fries paard in Drachten was een groot succes. De keuring van de veulens vond plaats op het buitenterrein van het Fries Congrescentrum in Drachten met prachtig weer. Veel mensen genoten in het zonnetje van deze jonge dieren.

Ladiesnight bij Thermae Son was voor ons een heel nieuwe uitdaging. Opbouwen in een zwembad waar het ruim 28 graden is met pontons in het water voor de catwalk is geen allerdaagse bezigheid. Na een dag zweten werd het een erg mooi geheel. Om 18.30 gingen de deuren open en de mensen stroomde binnen.

 

Na het wegvallen van Jumping Indoor Maastricht zijn we op dit moment druk bezig om vier evenementen die in januari en februari plaatsvinden voor te bereiden.

Wat gaan we doen

Hippisch Hengelo 30 november t/m 1 december 2011
Hippisch Hengelo vindt plaats in het Expo Center te Hengelo. Net als ieder jaar telt het programma diverse hoogtepunten tijdens de elf dagen die Hippisch Hengelo duurt. Hippisch Hengelo is de verzamelnaam voor de eliteveiling Expo Talent Sale, de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie, het internationale jeugdconcours Expo Youngsters, de spectaculaire Netters Infra Men- en Tuigpaardenavond, en last but not least het CSI2* internationaal springen Expo on Horse voor senioren. Hiermee is Hippisch Hengelo het mooiste en gezelligste internationale indoor paardensportevenement van Twente.
Voor meer informatie
www.hippischhengelo.nl

Internationaal Concours Noord Nederland 2 t/m 15 januari 2012
Zwolle International vindt begin 2012 toch doorgang. Het internationale topsportevenement wordt verplaatst naar het Fries Congrescentrum in Drachten en gaat door onder de naam ‘Internationaal Concours Noord Nederland’
Het Internationaal Concours Noord Nederland bevat alle aspecten die van Zwolle International een topsportevenement hebben gemaakt. Internationale spring- en dressuursport, springen en dressuur voor young riders, junioren en ponyruiters, de Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar en diverse andere hoogtepunten voor top- en breedtesporters.

KFPS Hengstenkeuring 12 t/m 14 januari 2012
Dit 3-daags evenement durende in het WTC te Leeuwarden staat geheel in het teken van de Friese (dek)hengsten. Voorafgaand aan dit evenement vindt in de herfst/winterperiode de 1e bezichtiging plaats van hengsten die zich willen kwalificeren voor de dekdienst. Tijdens de hengstenkeuring vindt de 2e en 3e bezichtiging plaats en worden een aantal, meestal jonge hengsten, verzocht om het ‘Centraal Onderzoek’ in te gaan. Tijdens de hengstenkeuring presenteren de dekhengsten zich welke in Nederland e.o. staan gestationeerd. Op zaterdag wordt er gestreden om het algemeen kampioenschap wat een enorme strijd en emotie teweeg brengt bij zowel de eigenaren als natuurlijk het publiek. Afgewisseld met veel show en informatieve clinics in verschillende talen wordt dit evenement bezocht door Friese paarden liefhebbers van over de hele wereld.
Voor meer informatie www.kfps.nl

KWPN Hengstenkeuring 1 t/m 4 februari 2012
Woensdag 1 tot en met zaterdag 4 februari 2012 vindt in de Brabanthallen van Ben Bosch de grootste hengstenkeuring ter wereld plaats: de KWPN Hengstenkeuring (Koninklijk Warmbloed Paarden-stamboek Nederland).
Woensdag en donderdag staan in het teken van de fokkerij van springpaarden. Donderdagavond zijn er vier finalewedstrijden voor springpaarden. In de vierde wedstrijd wordt gestreden door hengsten die regelmatig meedoen aan (inter)nationale wedstrijden. Vrijdag is de dressuurdag, met ’s avonds dressuurfinales en shows. Hoogtepunt is zaterdag, wanneer de allerbeste jonge hengsten van iedere fokinrichting nog één keer aan de hand in de ring verschijnen, de kampioenskeuringen plaatsvinden en het Paard van het Jaar wordt gehuldigd. Naast de kampioen spring –en dressuurhengsten zijn zaterdag ook tuigpaardhengsten en Gelderse hengsten te zien. Net als vorige edities wordt de KWPN Hengstenkeuring 2012 afgesloten met de KWPN Select Sale.
Voor meer informatie www.kwpn.nl

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.