Wat was 2013 toch mooi !!!

Het jaar 2013 kenmerkte zich door topevents en veel nieuwe initiatieven. Oud & Nieuw vieren werd voor ons kort maar krachtig, want op 1 januari reisden we af naar het hoge Noorden, want daar arriveerden de eerste dressuurdeelnemers in de knusse accommodatie van ICNN te Drachten. Tegelijkertijd  met dit evenement waren de voorbereidingen in volle gang voor misschien wel het grootse feest van Friesland, de KFPS Hengstenkeuring in Leeuwarden. Bij thuiskomst moesten de puntjes op de “i” worden gezet voor de KWPN Hengstenkeuring en begon in de Brabanthallen ook de Indoor Brabant-koorts al op te spelen, welke eind maart de revue passeerde.

Na enkele hengstenshows begeleid te hebben zijn we volop het zomerseizoen ingedoken met de bekende evenementen als Topshelf Open, CSI Twente en Outdoor Gelderland. In dezelfde periode verzorgden wij voor een club enthousiaste mensen het nieuwe, of eigenlijk oude paardensportevenement, Concours Hippique Jumping Blaricum. Het keiharde werken van deze mensen heeft geresulteerd in een geweldig evenement, waar wij facilitaire zaken en sport onder onze hoede hadden. Nieuwe initiatieven waren er echter meer, zoals het vernieuwde programma op vrijdagavond bij Outdoor Helvoirt, Outdoor in Harmony. Wat is dressuursport en live muziek toch mooi te combineren en wat hadden we geluk met het weer op die avond. Na enkele moeilijke jaren bij het evenement stond het Brabants festijn weer als een huis, met veel aandacht voor topsport, show, muziek, jeugd en gezelligheid. Ruim 15.000 bezoekers wisten de weg naar Helvoirt te vinden. Direct na Helvoirt stoomden we door naar Breda, waar het eventing-onderdeel sporttechnisch en crossbouwtechnisch door ons werd verzorgd, aangevuld met inzet van diverse materialen als de nieuwe dressuurhuisjes etc.

De eventingsport is groeiende en dat merkt ook KWPN. Zij verzorgde in samenwerking met Military Boekelo de eerste editie van KES, een veiling van 4- en 5-jarige eventingpaarden. Wij waren tijdens deze dagen in het mooie decor van Boekelo mede verantwoordelijk voor de stalactiviteiten, training en begeleiding van de paarden en ook een beetje facilitair. En wat een mooi succes had deze veiling. Dit heeft absoluut een toekomst.

En wat te denken van de nieuwe start van JIM. Het MECC was weer het centrum van top paardensport. Fantastisch zag het er allemaal uit en wat was er een super sfeer. De winnaar van de Grote Prijs had alles in zich: kwaliteitsvol paard én ruiter, een uitzinnige sponsor Wim van de Leegte die het paard bijna kon aanraken bij het nemen van de laatste hindernis, knettergek publiek en emotie met kippenvel tot gevolg. Tegelijkertijd met JIM werd in Enschede ook gestreden om de Grote Prijs van Enschede tijdens Indoor Twente.

Kortom, 2013 was een mooi en druk jaar !!!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.